<p>Du är inte välkommen på denna hemsida ifall du är under 20 år gammal. Var vänlig att återkomma när du har åldern inne. </p>
Hej, får vi be om legitimation?

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.

Genom att gå in på denna sida godkänner du användarvillkoren och sekretesspolicyn.

FAKTA OM SMÖGENBRYGGAR'N

Smögenbryggar’n är en serie öl från SMÖGEN ALE AB.
Bryggeriet grundades 2019 och ligger på Smögen.
Bryggeriet är ett lokalt initiativ och verkar
för ett levande kustsamhälle och en hållbar marin miljö.

Öl präglad av västkust
och lokala samarbeten

  • Vi använder oss av ett 1000 liters bryggverk och har 23’000 liters tankkapacitet. En egen burkanläggning finns också och det finns möjlighet till legobryggning.
  • Ölet bryggs av vatten från Lilla Dale ytvattentäkt, som anses vara ett av Sveriges bästa. En del av vår malt, havre och vete kommer från det lokala jordbruket. Vi använder oss av alger (Karragenalg) för att göra våra öl klarare, i stället för kem och tillsatser. Vi har utöver det olika sorters tång i samtliga av våra öl.
  • Vi tillsätter INTE tång för att ölen skall smaka hav. Den tillsätts som en naturlig ingrediens för att ge karaktär i form av färg och smak som till exempel umami, sötma, sälta och andra mineraler.
  • Tången odlas och levereras av vår samarbetspartner NORDIC SEAFARM. Dessutom plockas en del lokalt när säsongen tillåter.
  • Musselskal tillsätts som pH-justerare i vår Stout, Svarta Malin, för att öka vattnets hårdhet. Viktigt vid bryggning av denna typ av öl. Vårt vatten är från en ytvattentäkt med direktkontakt av bohuslänsk granit vilket ger ett mjukt vatten.
  • Överbliven malt, så kallat drav och humle från oss används av bland annat Hamnbageriet, GRANO och Skärets Bageri som ingrediens i till exempel bröd samt av Kustcharken i deras ölkorvar. Övrigt överskott går till foder och resten till vår lokala biogasanläggning RENA HAV. Där blir det till biogas samt biogödsel. Biogasen går tillbaka till våra lokala fiskberedningsindustrier. Biogödsel går till det lokala jordbruket som odlar korn och vete, vilket vi använder i bryggeriet.
de_DE_formalGerman